top of page
himmel

Praksisnær ledelse

I samarbejde med Landsorganisationen Danske Daginstitutioner har vi siden 2019 afholdt uddannelsen ’Praksisnær Ledelse’. Forløbet består af tre moduler á 2 dage og i samarbejde med Komponent kan eksamen på diplomniveau (valgmodul ‘Forandringsledelse’ 5 ECTS) tilkøbes.

Efter forløbet vil du:

  • Have viden om, hvordan du som leder bidrager til værdiskabelse

  • Have viden om egen motivation og drivkraft

  • Have viden om, hvad der fremmer et godt arbejdsmiljø

  • Være mere skarp på egen rolle og ledelsesrum

  • Kunne tage hånd om udviklings- og forandringsprocesser

  • Kunne kommunikere tillidsfuldt og tydeligt

  • Være tydelig i sin positionering i egen organisation
     

Du kan også rekvirere forløbet til din organisation.

2

Fra ubevidst til bevidst kollegaskab

Når fortidens gruppedynamikker smadrer fællesskabet i dag.

Hvad er det der sker, når vi på trods af bedste intentioner om at ville lykkes sammen, alligevel ikke formår at få det udført i praksis? Fællesskaber skabes af os, der er sammen - vi kan både skabe sunde og udviklende fællesskaber, men vi kan også komme til at skabe fællesskaber der er præget af enten konflikter eller tavshed, hvor det usagte fylder imellem os. 

De to sidste typer af fællesskaber handler ikke alene om, hvad vi som individer evner i forhold til at agere med andre, men også gruppens historie. Gruppedynamikker skabes af de mennesker der er og har været i fællesskabet, men også af de fortællinger der hører til netop denne arbejdsplads.

Måske er det på tide at få kigget på hvad, der bestemmer jeres gruppedynamik, så I kan opbygge det sunde fællesskab i løsningen af jeres fælles opgave.

 

Vi tilbyder kursusforløb, hvor der både er faglige oplæg, tid til refleksion og inspiration til at komme videre i udviklingen af det sunde fællesskab. I kurset er inkluderet supervision efter nogle uger og ledersparring, hvis det ønskes. Det hele planlægges individuelt ud fra netop jeres behov, så kontakt os for en uforpligtende samtale om indhold og form.

 

Kurset er udviklet og gennemføres i samarbejde med psykoterapeut og coach Tine Malmros. Vi er fælles om at brænde for at udvikle bevidste arbejdsfællesskaber og overbevist om, at et styrket dig skaber et stærkere VI!

3

Relationer og udvikling af relationskompetence

Kvaliteten i dagtilbud er et brandvarmt, aktuelt tema.

Kvalitet kan groft sagt deles op i faglig kvalitet (hvordan læreplanen omsættes i daglig praksis), struktur kvalitet (organisering, normering, fysiske rammer m.m.) og proces kvalitet.

Proceskvaliteten handler om og afhænger næsten udelukkende af vores evne til at skabe gode og konstruktive relationer til børn, forældre og kolleger, leder og andre samarbejdspartnere.

Proceskvaliteten er den medarbejdere har størst indflydelse på og en forudsætning, for at kvaliteten kan sikres.

Målgruppe:

Pædagogiske medarbejdere og ledere fra dagtilbud.

Kurset udbydes bl.a. i samarbejde med Landsorganisationen af Danske Daginstituioner

Uddannelser

bottom of page